“Franco Colapinto is de Argentijnse Max Verstappen”

Williams F1 team

Voormalig F1-rijder Miguel Angel Guerra steekt de loftrompet over zijn landgenoot Colapinto af en noemt hem “De Argentijnse Verstappen.”

Na de GP van Nederland mocht Franco Colapinto invallen voor Logan Sargeant, die bij Williams na tegenvallende resultaten richting de uitgang werld gedwongen De Argentijn liet na zijn eerste drie races een positieve indruk na, in Bakoe wist hij vier punten te scoren. Ter vergelijking stond de teller van Logan Sargeant na 36 races op 1 schamel punt.

Door zijn sterk debuut wordt Colapinto’s naam genoemd als kanshebber op een racezitje bij het Stake F1-team, dat vanaf 2026 als fabrieksformatie van Audi door het leven zal gaan. In eigen land wordt hij door Miguel Angel Guerra vergeleken met Max Verstappen.

“We hebben een indrukwekkende rijder. Hij is de Argentijnse Verstappen,” zei Guerra in ‘El Gráfico’. “Elke nuchtere teambaas, zoals James Vowles bij Williams, zou al met zijn managers moeten praten.”

Guerra voegt er nog aan toe dat het debuut van Colapinto indrukwekkender is dan menig ervaren rijder die competitief materiaal ter beschikking hebben.

“In drie races maakte hij minder fouten dan Carlos Sainz, Alex Albon, Charles Leclerc of Checo Perez, die de rookies lijken te zijn,” zei hij. “Franco rijdt als een ervaren rijder. Daarom begonnen ze al over hem te praten.”

“Het was allemaal heel leuk in de eerste race en het warme welkom, maar als ze zien dat hij als een gelijke tegen hen racet, verandert alles.”