“Lando Norris heeft de agressiviteit van Max Verstappen onderschat”

Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle heeft Lando Norris Max Verstappen onderschat, zeker op het vlak van de agressiviteit in de onderlinge gevechten. Toch meent Brundle ook dat Lando Norris op de goede weg is om te kunnen strijden voor de wereldtitel.

“Hij beschikt over de snelheid, het team heeft zeker een geweldige wagen,” aldus Brundle tegenover ‘Sky Sports News’. “Lando is aan het groeien, hij leert en krijgt steeds meer vertrouwen.”

“Jagen of opgejaagd worden is in eender welke sport iets helemaal anders.”

“Wanneer hij in de buurt komt van het winnen van de wereldtitel, of het dit jaar is of volgend jaar, hoe zal het in zijn hoofd zijn? Ik denk dat niemand dat weet tot het zover is.”

Eerder dit seizoen kwam het tijdens de GP van Oostenrijk tot een sensationele maar tegelijkertijd ook incidentrijke strijd tussen Lando Norris en Max Verstappen. Daarbij streden ze bijzonder hard tegen elkaar, uiteindelijk kwam het tot een aanrijding tussen Norris en Verstappen. Norris moest uiteindelijk opgeven en verloor een bijna zeker overwinning en heel wat kostbare punten maar mentaal beschouwde hij zichzelf als de winnaar.

Volgens Martin Brundle zal Lando Norris steeds meer ervaring opdoen tijdens zijn strijd met Verstappen en die ervaring zal hem van pas komen in de titelstrijd.

“Ongelooflijk,” antwoordde Brundle op de vraag hoe belangrijk ervaring is in de strijd voor de wereldtitel. “We zagen in Oostenrijk hoe ze tegen elkaar reden, Lando onderschatte tijdens dat gevecht de agressiviteit van Max.”

“Hij heeft daaruit geleerd. Hij bevindt zich op dat vlak nog steeds op een enorme leercurve. Races constant winnen, hij begint daar nog maar mee.”