Puntenverdeling in de F1 wordt vanaf het seizoen 2025 aangepast

Red Bull Content Pool

Na de meest recente samenkomst van de World Motor Sport Council heeft de FIA enkele belangrijke aanpassingen voor het reglement van het F1-seizoen 2025 bekendgemaakt, daarbij ook een aanpassing van de puntenverdeling tijdens de races.

Vanaf het F1-seizoen 2025 wordt er geen punt meer toegekend voor de rijder die in de top tien finisht en de snelste ronde rijdt. Ook moeten de teams jonge rijders minstens twee keer in plaats van één keer per seizoen tijdens een oefensessie een wagen ter beschikking krijgen.

Wat betreft het F1-seizoen 2026 verduidelijkt de FIA nu ook al dat er maatregelen worden genomen om het energiebeheer van de power units te reguleren. Ook wat betreft instelbare aerodynamica zullen er strikte regels gelden, die zijn door de FIA nog verder aangescherpt.

Bovendien zijn ook de regels op het vlak van het budgetplafond vereenvoudigd, dit zodat duidelijker is wat de limiet inhoudt. De regels met betrekking tot 2026 zullen tijdens een toekomstige vergadering van de World Motor Sport Council verder voltooid worden.