Max Verstappen en Sergio Perez reageren: “Ik dacht dat het over de concurrentie ging, Systeem voor rijhoogte beïnvloedt performance niet”

Red Bull Content Pool

Naar aanleiding van de onthulling over het systeem voor het aanpassen van de rijhoogte op de Red Bull RB20 hebben ook Max Verstappen en Sergio Perez gereageerd. Opvallend is dat ze allebei beweren dat het systeem geen invloed heeft op de performance.

Het systeem voor het aanpassen van de rijhoogte zou door de rijders tijdens de race niet bediend kunnen worden. Perez en Verstappen ontkennen dan ook dat er een ‘performance-voordeel’ is.

“We doen er niets mee. We hebben het er wel over gehad maar het was vrijwel onmogelijk voor ons,” aldus Perez. “Ik weet dat het systeem bestaat maar het is niet beschikbaar voor ons.”

Perez heeft het vervolgens over de problematische race met de rijhoogte waarbij Lewis Hamilton gediskwalificeerd werd omwille van te felle slijtage van de bodemplaat.

“Ik kan me herinneren dat we hier vorig jaar hier ook een sprintrace hadden. Toen zaten we met onze rijhoogte op de maan! Dus ja, toen klopte er echt helemaal niets van omdat we bang waren voor een situatie zoals bij Mercedes.”

Perez werd gevraagd of er een invloed zou zijn op het raceweekend: “Nee, totaal niet.”

Ook Max Verstappen meent dat er geen prestatievoordeel was.

“Het is open source, niet?” reageerde Verstappen. “Iedereen kan het zien. Voor ons was het makkelijker tool wanneer de onderdelen van de wagen zijn. Het was om het aan te passen, maar eenmaal de wagen volledig gemonteerd is kan je er niet meer aan. Dus voor ons verandert het niets.”

“Wanneer ik erover las dacht ik eerst dat het over andere teams ging. Ik ontdekte vervolgens dat het over ons team ging, het werd nooit vermeld tijdens de briefing.”

“Het is aan de FIA om te bepalen of het legaal of illegaal is. Zij controleren de sport en uiteindelijk moeten zij beslissen.”