Max Verstappen na veroveren pole voor sprintrace: “We hadden een goede dag”

Red Bull Content Pool

De updates op de Red Bull F1-bolide lijken goed te werken want Max Verstappen slaagde er op het Circuit of The Americas in om de polepositie voor de sprintrace te veroveren. Verstappen is dan ook blij met de vooruitgang en het veroveren van de eerste plaats op de startgrid.

“We hadden een goede dag,” zei de drievoudig F1-kampioen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website. “De sprintkwalificatie is altijd erg lastig. Je rijdt met mediums, mediums en dan de softs. Je weet nooit hoe hard je kunt pushen.”

“Ik ben blij met vandaag. De hele dag werkte de auto redelijk goed en ik ben blij om eerste te staan. Dat was al weer even geleden.”

Verstappen vindt ook het Circuit of The Americas erg leuk om op te rijden, zeker na de gedeeltelijke nieuwe asfaltlaag die het circuit kreeg, al vormt dat ook wel een uitdaging.

“De baan is geweldig om op te rijden, met het nieuwe asfalt en een klein beetje ouder asfalt is het niet gemakkelijk. Ik weet dat dat hetzelfde is voor iedereen, maar het is fun.”