GP van de USA: Max Verstappen wint de sprintrace, schadebeperking voor Lando Norris

Red Bull Content Pool

Op het Circuit of the Americas is Max Verstappen erin geslaagd om de sprintrace voor de GP van de USA te winnen. Carlos Sainz finishte als tweede, Lando Norris vervolledigde de top drie. Verstappen vergroot zijn voorsprong op Norris in de wk-tussenstand daardoor met twee punten.

Max Verstappen had zich tijdens een spannende kwalificatie op de polepositie voor de sprintrace gekwalificeerd. Verstappen was een fractie sneller dan George Russell in de Mercedes en het was ook uitkijken of Charles Leclerc in de Ferrari als figuurlijke derde hond met het been, en dus de overwinning, zou gaan lopen.

Verstappen kende een goede start, bleef in de eerste bocht aan de leiding voor George Russell maar vervolgens verloor Russell zijn positie aan Lando Norris. Mooi voor de titelstrijd want de eerste twee rijders in de wk-tussenstand reden ook op de eerste twee plaatsen in de race.

Ondertussen gingen op de vierde en vijfde plaatse de Ferrari’s onderling de strijd met elkaar aan. Ondanks die strijd slaagden beide Ferrari’s er ook in om George Russell goed te volgen. Vooraan reed Max Verstappen ondertussen langzaam aan weg van Lando Norris.

Halverwege de sprintrace reed Max Verstappen aan de leiding voor Lando Norris maar de McLaren-rijder had zijn achterstand op Verstappen opnieuw verkleind van meer dan twee seconden naar minder dan anderhalve seconde. George Russell kreeg ondertussen beide Ferrari’s achter zich.

Nadat George Russell eerst de strijd met Carlos Sainz verloor was het even later ook Charles Leclerc die in de tweede Ferrari voorbij ging aan Russell.

Ondanks het feit dat het er even naar uitzag dat Lando Norris de kloof met Max Verstappen leek te gaan dichten slaagde Verstappen er vervolgens in om opnieuw terug wat weg te rijden van Norris.

Max Verstappen controleerde de rest van de race het tempo en reed zo onbedreigd naar de overwinning. Carlos Sainz slaagde er in de laatste ronde nog in om Lando Norris voorbij te gaan en finishte daardoor als tweede terwijl Norris de top drie vervolledigde. Met een vierde plaats voor Charles Leclerc deed naast Max Verstappen ook Ferrari een goede zaak in het constructeurskampioenschap. De meeste punten worden uiteraard echter pas op zondag uitgedeeld.