Liam Lawson ligt overhoop met Fernando Alonso: “Hij zei dat hij me zou kloten, hij heeft zijn woord gehouden!”

Red Bull Content Pool

Bij zijn terugkeer naar de Formule 1 kwam het voor Liam Lawson meteen tot verschillende incidenten met Fernando Alonso. De twee lagen zowel tijdens de sprintrace als de kwalificatie overhoop met elkaar.

Tijdens de sprintrace probeerde Liam Lawson Fernando Alonso te midden wat andere wagens in te halen en dat deed hij volgens Alonso op een te agressieve wijze waardoor hij volgens de tweevoudig wereldkampioen bijna een aanrijding veroorzaakte. Alonso noemde Lawson over de boordradio een ‘idioot’.

Ook na afloop van de sprintrace was het nog niet bekoeld en vond er een verhit gesprek plaats tussen beide rijders in het parc fermé. Alonso dreigde ermee Lawson een volgende keer “te kloten” en dat bleek niet al te lang te duren. Tijdens de kwalificatie reden Lawson en Alonso achter elkaar de pitlane uit en richting de eerste bocht dwong Alonso Lawson aan de kant en passeerde hij op redelijk agressieve wijze de Nieuw-Zeelander.

“Ik weet niet waarom, hij zei dat hij me zou kloten en hij heeft zijn woord gehouden,” aldus Lawson. “Hij was echt boos, ik ben niet zeker waardoor. We waren aan het racen voor de zestiende plaats, ik weet niet waarom hij boos was. Maar mocht ik iets fout gedaan hebben dan zou ik bestraft zijn geweest. Dus tja, …”

Ondanks de twee incidenten is Lawson niet van mening dat er zoals sommigen suggereren een rivaliteit tussen hen beide ontstaat.

“Ik denk niet dat we een rivaliteit hebben! We hadden gewoon een incident tijdens de race en we moeten dat nu vergeten en vooruit kijken.”