Emotionele Carlos Sainz: “Ik wou absoluut winnen voor mijn mama die aanwezig was”

Ferrari

Carlos Sainz slaagde er tijdens de GP van Mexico nog eens in om te winnen voor Ferrari. Winnen voor Ferrari is altijd speciaal, zeker wanneer het één van je laatste races bij de Scuderia is en je mama ook aanwezig is.

“Ik denk dat iedereen wist dat ik nog een overwinning met Ferrari wou behalen. Ik had ook het gevoel dat ik dat verdiende,” aldus Sainz. “Ik rij heel het jaar zeer goed en ik ben voluit aan het pushen geweest, mijn motivatie bleef enorm hoog, zelfs onder moeilijke omstandigheden en ik wou alles geven voor het team.”

“Ik had het gevoel dat ik echt goede races heb gereden en dat ik nog één keer moest winnen. Uiteindelijk gebeurde dat ook en dat het dan in Mexico gebeurt, voor de ogen van mijn familie, is geweldig.”

“Het betekent niet dat ik niet ga proberen om nog te winnen, maar het moest echt hier gebeuren.”

Voor Carlos Sainz was het dan ook een erg emotionele overwinning, vooral in het bijzonder omdat zijn moeder aanwezig was op het circuit.

“Sinds ik in Mexico ben aangekomen had ik het gevoel dat een overwinning mogelijk was. Ik wist dat mijn familie dit weekend naar hier zou komen. Mijn moeder zou aanwezig zijn. Ik wist dat ik nog geen race had gewonnen waarbij mijn moeder aanwezig was.”

“Mijn beste vrienden zijn hier, mijn vader, ik dacht ‘misschien zijn we hier iets aan het brouwen dit weekend en is er iets mogelijk, ik moet ervoor zorgen dat ik deze race win.'”

En dat gebeurde dus ook …