Charles Leclerc vreest dat hij net als Max Verstappen een taakstraf krijgt: “Oh nee, dat wil ik niet!”

Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc hoopt dat hij een taakstraf kan vermijden nadat hij net als Max Verstappen tijdens een officiële persconferentie het ‘F-woord’ gebruikte.

Leclerc finishte de GP van Mexico op de derde plaats, maar dat had net zo goed een tweede plaats of zelfs een crash en opgave kunnen zijn. Bij het opkomen van het rechte stuk verloor Charles Leclerc in de laatste bocht immers de controle over zijn F1-bolide. Leclerc gleed met zijn Ferrari uit de bocht, probeerde de wagen op te vangen, crashte bijna tegen de muur, om vervolgens volgas terug het rechte stuk op te gaan.

“Ik weet niet wat voor een gezicht ik getrokken heb maar het moet zeker en vast stressvol geweest zijn,” zei Leclerc tegenover de media. “Toen ik de wagen even verloor … Ik wist dat ik alles perfect moest doen. Lando was zo snel achter mij.”

“Ik probeerde al het mogelijk te doen om ervoor te zorgen dat hij zijn banden achter mij oververhitte, ik probeerde hem zo lang mogelijk achter mij te houden.”

“Dus ik probeerde de best mogelijke exit te hebben. Ik zag dat het zeer close was toen we uit die bocht kwamen, maar ik verloor de achterkant van de wagen. Vervolgens vergeet je Lando en hoop je gewoon dat je de wagen terug op de baan krijgt.”

“Ik had overstuur, wanneer ik dat corrigeerde had ik vervolgens overstuur van de andere kant en dacht ik ‘F***!’.”

“Maar gelukkig …”

De aanwezige media schoten in de lach maar Charles Leclerc beseft plots dat hij het ‘F-woord’ had gebruikt.

“Sorry! Oh nee! Ik wil Max niet vervoegen (en ook een taakstraf krijgen)”

“Vervolgens probeerde ik de wagen gewoon naar de finish te rijden en derde te worden.”