Schumacher: “Ik zou de GP van Jerez in 1997 willen veranderen”

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher verklaarde onlangs dat hij bepaalde dingen anders zou aanpakken indien hij zijn carrière opnieuw zou mogen starten. Vooral de GP van Jerez in 1997 zou dan anders zijn verlopen.
Je hoeft geen fan van Michael Schumacher te zijn om te beseffen dat de Duitser zowat de beste rijder allertijden is die de sport ooit had. De Duitse legende pakte maar liefst zeven keer de wereldtitel en schreef verder nog een heleboel records op zijn naam. In 1997 leverde Schumacher heel wat sensatie op het Spaanse circuit van Jerez want daar zou op zondag de beslissende wedstrijd worden verreden. De finale zou worden uitgevochten tussen de Canadese rijder Jacques Villeneuve en Michael Schumacher.

Als de race van start gaat is het meteen Schumacher die over de beste kaarten lijkt te beschikken en dat ondanks het feit dat beide kemphanen tijdens de kwalificatie op elkaars hielen zaten. In ronde 48 gebeurt er plots iets dat de mensen die geen voorstander van Schumacher zijn nu nog graag aanhalen. Villeneuve waagt zijn kans en plaatst zijn Williams naast de Ferrari van Schumacher met de bedoeling hem langs de binnenzijde van de bocht te passeren. Schumacher sloot de deur waardoor beide wagens met elkaar in contact geraakten en vervolgens enkel Schumacher zelf in de grindbak belandde.

Punt was dat uit de herhaling van destijds meteen opviel dat Schumacher zijn wagen waarschijnlijk opzettelijk in de wagen van Villeneuve probeerde te parkeren om op die manier zichzelf van de titel te verzekeren. Veel supporters hadden meteen nog een moment uit 1995 in hun achterhoofd steken want toen gebeurde een gelijkaardig incident met de Duitser toen Damon Hill hem probeerde te passeren. Jammer voor Hill maar in 1995 kreeg Schumacher dus wel de titel, iets dat in 1997 op Jerez terecht niet meer gebeurde. Ook Michael Schumacher is vandaag de dag zelf van mening dat hij zwaar in de fout ging op die bewuste zondag.

“Er zijn momenten die ik zou veranderen als ik ze nog eens zou kunnen herbeleven. Tijdens de GP van Jerez in 1997 had ik gerust anders kunnen handelen en dan had ik misschien de titel toch nog gepakt. Een mens leert uit zijn fouten”, aldus Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}