Mercedes wil Schumacher ook in 2013

Michael Schumacher is mogelijk nog niet aan zijn laatste seizoen toe. Het grote Daimler ziet hem nog steeds als een icoon binnen de autosport. Een meerwaarde die men ook in 2013 binnen Mercedes wil houden.
image

De comeback van de zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher verliep volgens veel supporters en insiders beneden verwachting. Al mogen we toch wel stellen dat het verschil met teamgenoot Nico Rosberg nooit dramatisch groot was. Die laatste kende op zijn beurt dan weer geen afwezigheid van drie seizoenen.

Schumacher, inmiddels toch al 43, zal dit seizoen moeten aantonen dat Mercedes vooruitgang heeft weten te boeken. Er zijn geruchten die beweren dat het even rommelde binnen de Duitse renstal. Het team zou niet functioneren op de manier die Schumacher gewoon is. Een contractuele verlenging zou om die reden door de Duitser zelf zijn afgewezen. Topman Dieter Zetsche beseft maar al te goed dat de aanwezigheid van Schumacher enkel en alleen voordelen weet op te leveren. De nieuwe wagen voor 2012 zal voor Schumacher vast en zeker doorslaggevend zijn wat betreft een eventueel langere aanwezigheid binnen de sport.

“Michael is en blijft een icoon binnen de autosport. Hij is een boeiende en aantrekkelijke aanwinst waarmee meerdere doelstellingen duidelijk worden behaald. Hij vraagt slechts zeven miljoen euro per seizoen aan Mercedes. We hopen hem dus in 2013 te kunnen behouden als rijder”, aldus Dieter Zetsche.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}