Schumacher moet opgeven door fout van pitcrew

Michael Schumacher was de enige rijder die moest opgeven tijdens de gp van China en dat had de Duitser te danken aan een fout van zijn pitcrew. Toch is Schumacher niet boos op zijn pitcrew.
image

Schumacher zou normaal gesproken minstens voor de tweede plaats en waarschijnlijk ook voor de overwinning hebben kunnen strijden indien hij geen probleem had tijdens zijn pitstop. Een mecanicien kon zijn rechtvoorband niet goed vast zetten. De Duitser kreeg vervolgens groen licht en reed dus weg uit de pits.

Enkele bochten later moest Schumacher opgeven omdat hij uiteraard niet kon verder rijden met een wiel dat los staat. Schumacher neemt zijn mecaniciens echter niets kwalijk, al beseft hij uiteraard wel dat dit een gemiste kans is.

“Ik merkte in bocht nummer drie dat er iets mis was met mijn rechtervoorband,” zei Schumacher tegenover de BBC. “Tegen bocht nummer zes was er al wat rook en beschadiging te zien. Volgens mij was het dan ook beter om te stoppen dan de wagen ernstig te beschadigen.”

“Ik ben echter niet boos op de jongens. Ik leef mee met één van de jongens, die zich waarschijnlijk verantwoordelijk zal voelen. Maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal,” besluit de Duitser.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}