“Begrijpen van de banden is sleutel tot overwinning”

Mercedes zette de vorige 2 race’s al sterke prestaties neer tijdens de kwalificaties. Toch slaagden ze er niet in om dit om te zetten naar resultaten aangezien de bandenslijtage steeds roet in het eten wist te strooien.
image

Vandaag was het dan eindelijk zover en greep Nico Rosberg eindelijk zijn eerste overwinning. Indien Michael Schumacher de strijd niet had moeten staken wegens een menselijke fout van een mecanicien tijdens de pitstops had er mogelijk zelfs een dubbel ingezeten voor het team.

Volgens Ross Brawn draaide de overwinning van vandaag vooral om het begrijpen van de banden.

“Ik denk dat als je met deze banden juist gokt tijdens de race, dat je dan hetzelfde kan doen als wat wij vandaag gedaan hebben. We slaagden erin om de banden te laten werken terwijl de rest daar niet in slaagde. Dat zal dit jaar bepalend zijn. Ik denk dat de andere teams zullen verbeteren in hun bandengebruik. Terwijl zij beter worden zal je ook minder fouten beginnen maken,” vertelde Brawn na afloop van de race.

In de eerste race had Mercedes last van oververhitte banden, in Maleisië slaagden ze er niet in om ze op temperatuur te krijgen. Brawn was dus op zijn hoede voor de temperatuursschommelingen in China.

“We wilden uiteraard geen al te koude temperaturen aangezien dit de banden op zeer negatieve wijze kan beïnvloeden. We hadden de wagen afgesteld op hogere temperaturen maar het is allemaal toch goed afgelopen.”

Het is inderdaad goed afgelopen, maar werd dit niet mede veroorzaakt door de slechte pitstop van Jenson Button?

“We hielden hem uiteraard in de gaten en het was een hele opluchting dat hij problemen kreeg tijdens zijn pitstop en terug in het peloton terechtkwam. Hij had uiteraard terug in de eerste positie terug moeten buitenkomen.”

Benieuwd of Mercedes in Bahrein opnieuw met succes op de hoofdvogel kan jagen..
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}