Domenicali verwacht snelle reactie van Ferrari

Ferrari kent een erg teleurstellend begin van het nieuwe seizoen. Het mag dan al wel een race gewonnen hebben, dat was echter niet te danken aan de competitiviteit van de wagen onder normale omstandigheden.
image

Fernando Alonso wist drie races met een oncompetitieve wagen in de punten te finishen. Meer zelfs, Alonso won zelfs de race in Maleisië, maar dat verhult de gebreken van de F2012 niet. Felipe Massa wist zelfs nog geen enkele keer in de punten te finishen.

Stefano Domenicali verwacht dan ook een snelle reactie van gans het team om de prestaties minstens een niveau hoger te tillen. De kloof met de top moet zo snel mogelijk gedicht worden. Bovendien kan elk tiende van een seconde winst een serieus verschil betekenen in de kwalificatie en de race, dat werd in China nog maar eens duidelijk.

“Het mag duidelijk zijn dat ik niet tevreden ben over de manier waarop de F2012 geboren is,” drukt Domenicali het allemaal enigszins plastisch uit. “Ik verwacht dan ook spoedig een reactie van onze technische afdeling. We moeten onze rijders immers een veel competitievere wagen kunnen geven.”

Volgens Stefano Domenicali moet Ferrari nog niet panikeren en rustig werken aan de terugkeer naar de top. De meevaller die Ferrari heeft is dat er momenteel geen enkele team domineert, waardoor de kloof met de leiders niet te groot wordt.

“Het feit dat er niemand domineert zie je mooi geïllustreerd door de wk-tussenstand. Wat we echter de eerste drie races op het vlak van prestaties gezien hebben, dat was telkens verschillend.”

Ferrari heeft nog veel werk maar Ferrari en vooral Alonso mag men nooit afschrijven. Dat werd recent nog duidelijk …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}