“Hamilton zal Schumacher nooit evenaren”

Jackie Stewart waarschuwt Hamilton voor zijn eerste seizoen bij Mercedes en hij vindt ook dat Hamilton nooit zo goed zal zijn als dat Schumacher ooit was.
image
De overstap van Hamilton naar Mercedes is veelbesproken. Volgens sommigen zou de Brit er niet voldoende hebben over nagedacht en zou Hamilton al lang spijt hebben van zijn beslissing. Er kwam ook veel kritiek op Hamilton en zijn management omdat ze puur voor het geld zouden gekozen hebben en niet voor het sportieve.

Drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart is van mening dat Hamilton tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes niet erg goed zal presteren. Meer zelfs, men tracht te bewijzen dat Hamilton bij Mercedes een even succesvolle carrière kan uitbouwen als Schumacher ooit deed bij Ferrari. Ferrari was ook niet competitief toen de Duitser de overstap maakte naar de Italiaanse renstal. Volgens Jackie Stewart zal Hamilton de Duitser echter nooit kunnen evenaren.

“Het management van Lewis wil bewijzen dat ze geld kunnen verdienen met allerlei zaken buiten de sport. Hoe meer contracten hij echter aangaat, hoe meer hij daarvoor zal moeten werken en dat kost enorm veel tijd,” aldus Stewart. “Schumacher was een compleet ander iemand. Hij legde zijn focus enkel en alleen op de Formule 1. Dat was het enige dat hij in zijn leven deed. Lewis wil heel wat andere zaken nastreven, dat zorgt voor te veel afleiding.”

Tot slot windt Stewart er ook geen doekjes om wanneer hij zijn mening geeft over de overstap van Hamilton van McLaren naar Mercedes.

“Lewis had bij McLaren moeten blijven. Het is een team dat altijd in de motorsport actief zal blijven,” is het oordeel van de drievoudig wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}