“Er was geen snellere rijder dan Massa beschikbaar voor Ferrari”

Luca di Montezemolo heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over de rijderskeuze van Ferrari. Volgens de grote baas van Ferrari was er voor het tweede racezitje geen snellere kandidaat dan Felipe Massa.
image
Massa kende een dramatische start van het seizoen. De Braziliaan stelde zwaar teleur in de F2012 en kwam maar niet uit de schaduw van Alonso. Enkel tegen het einde van het seizoen kon Massa betere prestaties neerzetten.

De Braziliaan zijn positie als racepiloot stond hevig ter discussie. Heel wat kandidaten voor het racezitje van Massa, want de Braziliaan zijn contract liep eind 2012 bij Ferrari af. Uiteindelijk besloot men bij Ferrari om Massa ook voor 2013 een contract te geven. En daar was volgens Luca di Montezemolo dus een goede reden voor.

“Massa verbeterde zijn prestaties serieus tijdens de tweede helft van het seizoen. Meer zelfs, tijdens de eerste seizoenshelft leek hij een wereldreis te maken,” zei Luca di Montezemolo. “Los van de grapjes vind ik dat we de juiste beslissing hebben genomen om hem een contractverlenging aan te bieden. Indien we voor een andere rijder hadden gekozen dan zou het iemand moeten geweest zijn die echt sneller is. Ik heb echter nog niet veel rijders gezien die beter zouden presteren en sneller zijn dan Felipe.”

“Ook wensten we de sfeer en balans binnen het team niet te verstoren. Ikzelf en Stefano Domenicali besloten dat we een afwachtende houding moesten aannemen en dat is de juiste keuze gebleken,” besluit de Ferrari-baas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}