Alonso: “Lotus niet ongrijpbaar.”

Fernando Alonso is ervan overtuigd dat het tempo dat Lotus er op nahield in Melbourne niet onbereikbaar is.
image
Kimi Raikkonen behaalde dan wel de overwinning in Australië, toch bleek dat niet genoeg om Alonso van zijn melk te brengen. De Spanjaard gelooft dat Ferrari in Maleisië hetzelfde tempo moet kunnen halen en gelijkaardige rondetijden draaien.

“De Lotus was snel, zoveel is duidelijk, maar zeker niet buiten ons bereik. Het is iets wat wij ook moeten aankunnen. Hun strategie zat goed, maar ze kenden geen verkeer, dus voor ons was het zeker niet schrikwekkend. Ik verwacht dat we hier in Maleisië al meer strijd zullen kennen.” vertelde Alonso tegen de pers op Sepang.

“We hebben een min of meer competitieve wagen, en in Australië verliep alles volgens onze verwachtingen. Maar Melbourne is een apart circuit, dus we rekenen op Sepang om te bevestigen wat we tijdens de wintertests en in Melbourne ondervonden hebben. Het zal een zeer goede test zijn en we gaan opnieuw voor het podium.”

Alonso toonde zich vorig seizoen zeer sterk in Maleisië, waar hij in de regen zijn eerste overwinning van 2012 behaalde in een toen matig presterende Ferrari. Voor deze editie van de GP van Maleisië wordt alweer veel regen verwacht, dus is het niet onlogisch dat Alonso bij de favorieten voor de zege gerekend mag worden.

“De race zal op verschillende vlakken een interessant gegeven zijn. Niet alleen voor ons is het een test om te zien hoever we staan, ook voor andere teams zal dit het geval zijn. Bij Red Bull zagen we een groot verschil tussen hun tempo tijdens de kwalificaties en de race. Ook voor hen wordt het een belangrijk moment om te begrijpen wat er gebeurt. Dat is echter niet ons probleem, wij moeten gewoon ons best doen, en dan pas kijken naar de rest.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}