Nieuwe motordeal tussen Mercedes en Force India

Force India vangt het nieuwe turbohoofdstuk in de Formule 1 aan met Mercedes-krachtbronnen.
image
Force India rijdt sinds het seizoen 2009 met de motoren van Mercedes. Voorheen werd het team van Vijay Mallya van motoren voorzien door Ferrari. Force India is echter zeer tevreden over de Mercedes-motoren, dat het de deal met de Duitse autogigant verlengt voor de periode van 2014 en verder. De deal gaat niet enkel over de motoren. Ook de hydraulische systemen, de versnellingsbakken en het zogenaamde “ERS”, het Energy Recovery System, behoren tot de nieuwe overeenkomst.

Teambaas Vijay Mallya is laaiend enthousiast en ziet de toekomst rooskleurig in. “Deze nieuwe deal met Mercedes is één van de belangrijkste in de geschiedenis van het team. Volgend seizoen treden de nieuwe reglementen met betrekking tot de aandrijving in voege, en voor ons is er geen betere partner om dit nieuwe tijdperk in te gaan dan Mercedes. Met hen kunnen we onze strijd verderzetten om naar voor te komen op de grid.”

Ook Mercedes Motorsportbaas Toto Wolff is blij met de vernieuwde samenwerking. “We zijn zeer tevreden met deze vernieuwde overeenkomst met Force India voor de levering van motoren en alles wat erbij hoort. Zij waren in 2009 onze eerste echte klant, en nu hebben we ook een deal op lange termijn, die ons beiden ook een goede balans zal bieden tussen prijs en prestaties.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}