Het gelijk van Mark Webber

De wind is aan het keren binnen het Red Bull team …
image
Mark Webber vertelde afgelopen zondag dat de actie van Sebastian Vettel “zoals gebruikelijk wel weer goedgepraat zou worden”. Het ziet er nu naar uit dat de Australiër gelijk zal krijgen.

Teambaas Christian Horner kreeg de voorbije week bakken kritiek over zich heen gegooid, als zou hij geen ballen aan zijn lijf hebben om zijn coureurs zich aan de orders te laten houden. Sebastian Vettel legde een teamorder immers radicaal naast zich neer om zo Mark Webber de overwinning te ontnemen in de GP van Maleisië. De opdracht van het team luidde echter dat beide rijders elkaar niet meer mochten aanvallen na de laatste serie pitstops.

Webber was na afloop furieus over de uitkomst van de race, en wou eerst niet deelnemen aan de podiumceremonie. Toen Horner de Australiër kon overtuigen van toch naar het podium te gaan kreeg Vettel de volle lading tijdens de interviews.

Webber meende dat Vettel het altijd goed kan uitleggen, ofwel “a great peddler” zoals de Australiër het noemde, en dat hij door het team wel weer in bescherming genomen zou worden.

In het begin van de week na de GP leek het erop alsof Vettel niet op sympathie hoefde te rekenen van zijn team. Zelfs “engelbewaarder” Helmut Marko vond de actie van zijn poulain fout, en wees de Duitser erop dat hij de volgende keer meer rekening moet houden met het team.

Vandaag gaat Christian Horner echter in het verweer tegen de kritiek. Het lijkt er zelfs op dat hij zijn drievoudige wereldkampioen weer in bescherming neemt. “Wat er zich zondag op Sepang heeft afgespeeld is zeer ongelukkig, maar laten we nu eerlijk zijn, het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Lewis Hamilton of Fernando Alonso hadden net hetzelfde gedaan in die situatie. En als Mark achter Sebastian had gereden, dan was hij er ongetwijfeld ook voorbij gegaan.” legt Horner uit in een interview met Sky Sports.

“We moeten hier nu niet gaan doen alsof het enkel Sebastian is die zoiets doet. Het zit in de genen van elke competitieve rijder om dit soort dingen te doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}