Marussia onder de indruk van Jules Bianchi

Het Marussia F1 Team heeft laten weten erg onder de indruk te zijn van Jules Bianchi …
image
Bianchi kreeg vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen een racezitje bij Marussia, waar hij Luiz Razia mocht vervangen. Kort daarvoor greep Bianchi net naast een racezitje bij Force India. Doordat de Fransman pas erg laat zijn racezitje kon bemachtigen kreeg hij maar gedurende twee testdagen de kans om ervaring op te doen met de nieuwe wagen van Marussia.

Tijdens de eerste twee races van het nieuwe seizoen reed hij erg solide en presteerde hij op een erg constante basis. Het gebrek aan tijd tijdens de wintertests heeft dus blijkbaar geen invloed gehad op zijn prestaties. Bianchi kwalificeerde zich telkens beter dan zijn teamgenoot Max Chilton, die veel meer ervaring kon opdoen met de nieuwe wagen van Marussia.

Bij het team zijn ze dan ook erg onder de indruk van de Fransman zijn prestaties.

“Het team van ingenieurs helpt hem door ervoor te zorgen dat hij zich op de juiste plaats op het circuit bevindt,” zei Graeme Lowdon, sportief directeur bij Marussia, tegenover Autosport. “Ik denk dat hij momenteel een zeer goede indruk nalaat bij heel wat mensen.”

“Hij maakt geen fouten. Hij maakte even een foutje tijdens de formatieronde in Maleisië. Hij ging breed, maar dat deden vier of vijf wagens daar.”

Jules Bianchi was vorig seizoen testrijder bij Force India en de Fransman maakt ook deel uit van de Ferrari Driver Academy. Bianchi behaalde tijdens de eerste twee races van het seizoen twee keer een dertiende plaats. Zijn teamgenoot moest tevreden zijn met een zeventiende en zestiende plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}