Gridpenalty voor Mark Webber na aanrijding met Vergne

Mark Webber zijn lijdensweg lijkt niet tot een einde te komen …
image
De Australiër heeft na afloop van de GP van China een gridpenalty van drie plaatsen gekregen voor zijn aanrijding met Jean-Eric Vergne. De stewards waren van mening dat Webber de schuldige was voor de aanrijding.

“Ik wist niet dat hij daar zat,” zei Vergne in een reactie na afloop van de race. “Ik maakte door de aanrijding een spin en jammer genoeg raakte de bodem van mijn wagen beschadigd. Ik verloor vervolgens heel wat downforce. Vanaf dan was het voor mij echt geen goede race meer. Ik verloor heel wat tijd en reed met een beschadigde wagen rond.”

Webber zou tegenover de stewards ook hebben verteld dat hij verwachtte dat Vergne hem plaats zou geven en dat het zijn fout was dat de aanrijding heeft plaatsgevonden.

Mark Webber zal dus in Bahrein drie plaatsen naar achter op de grid geplaatst worden. Na de problemen met de hoeveelheid brandstof tijdens de kwalificatie en de uitsluiting die daarop volgde een nieuwe tegenvaller voor de Australiër. De zoveelste al dit seizoen. Het ziet er nu meer dan ooit naar uit dat Webber daardoor nog sterker in de rol van tweede rijder bij Red Bull zal belanden.

Het team kreeg eveneens een boete van 5000 euro omdat het Webber opnieuw de baan opstuurde terwijl zijn rechter achterband niet goed vast zat. Deze boete werd beperkt tot dit bedrag omdat het team Webber de instructie gaf om aan de kant te gaan van zodra het wist dat zijn rechter achterband los zat.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}