“Er wordt al jaren gespeculeerd over mijn toekomst”

De voorbije week waren er geruchten over Porsche en Mark Webber. De Australiër ontkende alvast in onderhandeling te zijn met Porsche, tegelijkertijd streelde het wel zijn ego dat er nog maar eens geruchten over hem zijn.
image
Mark Webber moest in Maleisië de overwinning aan Sebastian Vettel laten nadat de Duitser teamorders zou genegeerd hebben. In China was er dan weer een brandstofprobleem tijdens de kwalificatie en een wiel dat los zat na een pitstop.

De Australiër heeft wel betere seizoenen gekend maar vandaag moet het voor Webber opnieuw een belangrijk moment in zijn carrière worden. Vandaag rijdt Mark Webber immers zijn 200ste race.

Ondertussen wordt er echter druk gespeculeerd over Webber zijn toekomst binnen de Formule 1 en dan vooral of hij nog een toekomst bij Red Bull Racing heeft. Zo werd hij ondermeer aan Porsche gelinkt de voorbije week. Daar zou hij een overeenkomst gehad hebben om ondermeer deel te nemen in de LMP1. Niets van waar, laat de Australiër weten. Al waren er ook de voorbije jaren meermaals geruchten over Webber en zijn toekomst.

“Ik heb nooit over mijn toekomst gesproken in maart of april van een seizoen,” benadrukte Webber dat het nog veel te vroeg in het seizoen is om een beslissing over zijn toekomst te nemen. “Je mag altijd aanbiedingen en opportuniteiten verwachten wanneer je een rijder zoals mij bent, iemand die bepaalde ervaring en verwezenlijkingen heeft bereikt.”

“Momenteel heb ik nog geen gesprekken gevoerd. Niet hier en ook nergens anders,” wuift Webber de speculaties over een overeenkomst met bijvoorbeeld Porsche weg.

Volgens Webber is het ook logisch dat er de voorbije jaren meermaals gespeculeerd is over zijn toekomst.

“Er is de voorbije drie of vier jaar steeds speculatie over mij geweest,” aldus Webber. “Mijn racezitje bij Red Bull is voerduidelijk enorm belangrijk in de Formule 1. Sommige mensen zouden graag willen dat ik ermee stop, anderen vinden dat veel minder.”

“Zo is het nu eenmaal altijd geweest. Het belanrijkste is dat ik zelf de touwtjes in handen heb op het vlak van de beslissing nemen over mijn toekomst,” besluit de Australiër.

Red Bull liet eerder reeds weten dat het pas later dit seizoen een beslissing zal nemen over haar rijdersduo voor 2014.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}