GP van Bahrein: Raceverslag

Gisteren kregen we toch wel een verrassing voorgeschoteld met Rosberg die de pole greep. Mercedes bewees met zijn tweede opeenvolgende pole toch wel over een goede wagen in de kwalificaties te beschikken. Vettel en Alonso belandden op de respectievelijk tweede en derde plaats. Massa greep dankzij de bestraffingen van Webber en Hamilton de vierde plaats en mocht vanop de harde bandensoort vertrekken.
Bij de start wist Alonso Vettel te passeren maar een paar bochten later moest de Spanjaard zich opnieuw gewonnen geven? Vettel ging meteen Rosberg onder druk zetten, maar Rosberg wist met veel moeite zijn positie toch even te behouden. In de tweede ronde toonde de Red Bull zich duidelijk sterker en greep Vettel de leiding. In de derde ronde wist Alonso Rosberg te passeren dankzij DRS maar Alonso kon bij het remmen zijn positie niet vasthouden en zag Rosberg opnieuw passeren. In de vijfde ronde probeerde Alonso opnieuw en dit maal had hij meer geluk. Vettel reed aan de leiding, gevolgd door Alonso, Rosberg, Di Resta, Massa en Webber.

Alonso zag echter Di Resta steeds dichterbij komen. De Ferrari-rijder zijn DRS zat vast terwijl hij open stond en de wagen had duidelijk minder grip in de bochten. Alonso kwam daardoor al in de achtste ronden pitten. Een ronde later was het echter opnieuw prijs en moest hij opnieuw komen pitten.

In ronde elf kwamen Vettel en Massa pitten. Vreemd, aangezien de Braziliaan op de hardere bandensoort stond en in principe dus langer kon doorrijden. Perez en Grosjean voerden niet veel later een indrukwekkend gevecht, waarbij we meerde keren op het puntje van onze stoel gingen zitten. Räikkönen reed ondertussen aan de leiding aangezien hij nog niet gepit had, maar moest in ronde 14 Vettel laten passeren aangezien deze op nieuwere banden duidelijk veel sneller was. Aangezien Alonso op de dertiende plaats rondreed leek de strijd om de eerste plaats nu al beslist.

De miserie voor Ferrari bleef maar duren, in ronde 18 moest ook Felipe Massa binnenkomen met een lekke band. Ook de Braziliaan verloor verschrikkelijk veel tijd en beide Ferrari’s reden ver uit de top 10. Rosberg kreeg het steeds moeilijker in de race. Hij moest de duimen leggen tegen Button, die zo de derde stek opeiste. Niet slecht aangezien de McLaren vanop de tiende positie was gestart.

Vervolgens trakteerde McLaren ons op een leuk gevecht. Beide McLarens waren verwikkeld in een felle strijd met Nico Rosberg en beide McLarens wisten hem te passeren. In ronde 25 kwam Alonso voor de derde keer pitten. Door de pitstops van zijn voorgangers reede hij op dat moment op de achtste positie.

Beide McLarens bleven maar strijden, en in ronde 31 kwamen ze met elkaar in licht contact. Perez beschadigde zijn voorvleugel maar beide wagens konden zonder problemen verder. Even later was het echter opnieuw prijs en raakten ze elkaar voor de tweede keer. Grosjean profiteerde en wist ze beiden te passeren. In ronde 38 daalde het onheil weer neer op de Ferrari van Felipe Massa, de Braziliaan had al voor de tweede keer een band letterlijk aan flarden gereden. Verder kregen we ook nog een botsing tussen Webber en Rosberg te zien, beide wagens konden gelukkig verderrijden. In ronde 40 kwam Alonso voor de vierde maal pitten en kon hij zijn inhaalrace verderzetten. De strijd voor de overwinning was al lang beslist, maar de strijd voor het podium was wel nog spannend. Beide Lotussen, Di Resta en Webber waren nog kanshebbers.

Ook verder naar achter was het nog behoorlijk spannend. Hamilton, beide McLarens en Alonso zaten immers op een zakdoek van elkaar. Alonso wist beide McLarens te passeren maar Perez gaf zich niet zo gemakkelijk gewonnen. In de strijd om de derde plaats moest Di Resta in ronde 52 Grosjean laten passeren. Räikkönen reed op dat moment op de tweede positie dus leek het podium beslist. Alonso en Perez vochten nog een dobbertje uit. Een van de mooiste gevechten van de gehele race, en Perez wist een positie te winnen te koste van Alonso. Ook net voor de twee kemphanen was de race zeer geanimeerd me Hamilton en Webber die elkaar geen duimbreed toegaven. In de laatste ronde van de race moest Webber Hamilton en Perez echter laten gaan.

Ondertussen waren we het bijna vergeten, maar Vettel reed nog steeds aan de leiding gevolgd door beide Lotussen. Vettel en Lotus kronen zich tot winnaar van het weekend, Ferrari had minder geluk en vooral Alonso verliest opnieuw dure punten in de titelstrijd.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}