Raikkonen: “We moeten twee keer zo hard werken”

Volgend weekend begint het Europees avontuur op de F1-kalender. De teams en rijders maken een eerste balans op. Volgens Raikkonen moeten ze bij Lotus alvast twee keer zo hard werken om de kloof met Sebastian Vettel te dichten.
image
Sebastian Vettel staat momenteel tien punten voor op Raikkonen. Die kloof is dus zeker en vast nog te overbruggen, maar Raikkonen wil vooral voorkomen dat de Duitser verder kan uitlopen tijdens de komende races. Dat zou de kansen op de wereldtitel voor zowel de Fin als zijn team serieus doen slinken.

“We hebben zeker en vast een goede start gemaakt, we bevinden ons in een betere positie dan vorig seizoen. Er wacht ons echter nog een lang seizoen en het is veel te vroeg om te kunnen zeggen of we tot het einde van het seizoen voor de titel zullen kunnen meedoen,” zegt Raikkonen. “Het wordt moeilijk om Sebastian in te halen wanneer hij goede resultaten blijft neerzetten. Het wordt dan ook tijd dat we punten van hem beginnen afnemen.”

Bij Lotus willen ze de wagen dan ook verder verbeteren om mee vooraan te kunnen blijven meestrijden. Al voor aanvang van dit seizoen lieten verschillende teams weten dat het verder ontwikkelen van de wagen doorheen het seizoen cruciaal zou worden om aanspraak te maken op de titel.

“We zullen blijven pushen en zien waar we uiteindelijk uitkomen,” gaat Raikkonen verder. “Om de leiders te kunnen inhalen zullen we twee keer zo hard moeten werken.”

“Het is geen geheim dat we tijdens de kwalificatie meer snelheid uit onze wagen willen halen. Het zit vooraan allemaal zeer dicht bij elkaar. We moeten ons echt op de eerste twee startrijen kunnen kwalificeren om telkens voor de overwinning te kunnen strijden,” besluit de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}