Hamilton voelt zich beter dan ooit

Lewis Hamilton leeft niet meer gecontroleerd zoals hij dat bij McLaren deed. De Brit voelt zich nu verlost, en dat vertaalt zich volgens hem zelf in betere prestaties.
image
“Ik hoop dat het algemeen beeld dat de mensen over mij hadden sinds 2007 veranderd is. Ik werd jarenlang enorm gecontroleerd door mijn omgeving, maar sinds kort bevind ik me niet langer in die positie. Ik wordt door niets of niemand nog gecontroleerd. Ross is dan wel mijn baas, maar nu neem ik zelfstandig beslissingen en hoef ik daar aan niemand verantwoording voor af te leggen.” verklaart de Brit.

Toen Hamilton in 2007 de Formule 1 binnentrad, werd hij gemanaged door zijn vader Anthony. Soms liep dat niet altijd van een leien dakje. De Brit maakte vervolgens een einde aan die samenwerking, en meent nu dat de relatie met zijn vader een heel stuk beter is. “Als ik vroeger iets deed, dan moest ik me onmiddellijk zorgen maken dat ik het bij het verkeerde eind had, omdat ik zo opgevoed werd. Nu kan ik naar hem toe stappen en zeggen dat ik een huis of een auto gekocht heb en dat met hem delen. De druk is weg en de verstandhouding is helemaal anders.”

Volgens Hamilton was de relatie met zijn vader niet altijd even goed. “De tijd heelt echter alle wonden, en het moest eens allemaal van mijn schouders af.”

Ook op privévlak verliep het voor de wereldkampioen van 2008 niet allemaal even vlot. “Een drietal jaar geleden had ik wat persoonlijke problemen waardoor ik me niet altijd even goed op het racen kon concentreren. De media hielp me daar ook niet bij. Soms voelde het aan alsof zij me in die positie wilden duwen. Ik had een gebrek aan motivatie en energie, alsof ik me in een depressie bevond. Op een gegeven moment reed ik rond, en crashte ik zonder reden. Ik was er met mijn hoofd niet bij, terwijl je bij deze job honderd procent geconcentreerd moet blijven. Ik ging nog steeds hard, maar kon mijn gedachten er niet bijhouden. Nu heb ik die negatieve spiraal verlaten en heb geleerd om ermee om te gaan.”

Hamilton verkaste op 1 januari 2013 van McLaren naar Mercedes. Het belangrijkste aan zijn overstap naar Mercedes, ligt volgens Hamilton zelf aan het feit dat hij de beslissing alleen nam.

“Ik heb er heel wat over nagedacht. Ik dacht zelfs aan hoe mijn vader zich daarbij zou voelen, maar uiteindelijk heb ik geprobeerd om zo weinig mogelijk mensen erbij te betrekken, omdat ik die beslissing alleen moest nemen. Ik had twee mogelijkheden, waarvan aan één nogal veel risico verbonden was. En als iemand die van adrenaline en opwinding houdt, ging ik uiteraard voor die keuze. Bij Mercedes is alles nieuw, en is het aan mij om relaties op te bouwen. Er is geen tijd om domme dingen te doen of om fouten te maken, en dat voelde het meest interessant aan.” aldus een gelukkige Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}