Williams gebruikt neus en achtervleugel uit 2012 in Monaco

De eerste twee oefensessies voor de GP van Monaco werden op donderdag reeds gereden en daar viel vooral bij Williams iets speciaal op.
image
Williams kent tot nu toe een erg moeilijk seizoen. De renstal had gehoopt om dit jaar een bijkomende stap voorwaarts te zetten, maar het ziet er voorlopig naar uit dat er eerder een stap achteruit is gezet.

Het team is duidelijk het spoor bijster want in Barcelona maakte de renstal reeds gebruik van de ‘vloer’ van de wagen uit 2012. In Monaco ging het echter nog een stap verder door tijdens de eerste oefensessie Pastor Maldonado de baan op te sturen met de neus en achtervleugel van vorig seizoen. Inderdaad, de getrapte neus keerde even terug bij Williams. Bij Williams proberen ze zo te achterhalen waar de problemen met de wagen van 2013 zich situeren.

Maldonado reed tijdens de eerste oefensessie een zesde tijd, wat zeker een opsteker is voor het team. Maar de Venezolaan en Williams moeten de onderdelen nu opnieuw achterwege laten. De reglementering vereist in 2013 immers een strengere controle op de flexibiliteit van die onderdelen en die doorstaan de verscherpte controle niet.

Tijdens de kwalificatie en race zal Williams dus opnieuw met haar neus en achtervleugel van dit seizoen moeten rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}