Perez: “Raikkonen schuldige van de crash”

Sergio Perez maakte vandaag geen vrienden in de F1-paddock, dat mag duidelijk zijn. De Mexicaan legt de schuld van de crash met Raikkonen trouwens bij de Fin.
image
Eerst ging hij met het breekijzer voorbij Button, daarna was het ook de beurt aan Alonso. De Spanjaard probeerde een aanrijding te vermijden, sneed een klein deel van de chicane af, maar dat bekocht Alonso nadien. Hij moest bij de herstart van de race zijn positie afstaan aan Perez.

Iedereen wist toen al wat er ging gebeuren. Perez die een zoveelste keer met het breekijzer alles of niets zou spelen aan de chicane. Hij probeerde het bij Raikkonen, en een aanrijding kon nipt vermeden worden doordat beide rijders de chicane afsneden. Maar even later was het alsnog prijs. Perez probeerde opnieuw aan de chicane Raikkonen voorbije te gaan maar de beide wagens maakten contact.

Perez zijn wagen werd een stuk trager en de Mexicaan moest uiteindelijk opgeven door remproblemen. Raikkonen kreeg een lekke band achteraan de wagen en moest de pits opzoeken. Volgens Perez was de aanrijding te vermijden indien Raikkonen hem voldoende plaats had gegeven.

“Het was risicovol,” geeft Perez toe. “Maar ik kon Jenson en Fernando op dezelfde plaats inhalen. Jenson haalde ook mij op die plaats in.”

“Uiteindelijk moet je elkaar wat ruimte geven. Als je naar de beelden kijkt dan zie je dat ik tegen de vangrail rij bij het begin van de bocht. Kimi gaf mij totaal geen ruimte, er was niets dat ik kon doen om de aanrijding te vermijden. Indien iemand dat kon, dan was het Kimi,” besluit Perez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}