Lewis Hamilton maakt zich zorgen: “Finish halen is het doel”

Lewis Hamilton mag deze ochtend dan wel de polepositie voor de eerste race van het nieuwe seizoen behaald hebben, toch maakt de Brit zich enigszins zorgen.
image
De polepositie is uiteraard mooi om het nieuwe seizoen mee te beginnen en het is natuurlijk ook de ideale uitgangspositie voor de race, maar wat zal morgen brengen? Het is een vraag die alle teams en rijders zich stellen.

Vandaag was immers maar de eerste hindernis die overwonnen werd, morgen zullen er tijdens de race nog heel wat volgen, dat beseft ook Hamilton. De betrouwbaarheid van de wagens zal de cruciale factor zijn om te bepalen wie morgen zegeviert. Daarnaast zal een uitgekiende strategie, met daarbij veel aandacht voor het zorgzaam omspringen met de brandstof, een tweede cruciale factor zijn.

“Morgen is het vooral belangrijk dat we de race finishen. Iedereen wacht morgen die uitdaging,” zei Hamilton na het behalen van de polepositie. “Ricciardo zei dat Red Bull nog geen racesimulatie heeft gedaan. Wij hebben dat al wel gedaan maar het waren zeker en vast geen eenvoudige racesimulaties.”

“Morgen wordt een uitdaging op het vlak van de brandstof en de banden. Het wordt een leerproces. Ik denk ook helemaal niet dat het eenvoudig zal worden,” aldus Hamilton.

Hamilton voegde er ook nog aan toe dat Red Bull veel sterker lijkt te zijn in Australië dan dat het tijdens de wintertests was. Vooral Daniel Ricciardo, die als thuisrijder tijdens zijn eerste race voor Red Bull meteen van op de eerste startrij mag vertrekken, vormt een gevaar voor Hamilton en zijn strategie.

“Ze vormen een fantastisch team maar we zijn hier om met hen de strijd aan te gaan,” blikt Hamilton al vooruit naar morgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}