“In de Formule 1 telt alleen maar de wagen”

Het is lang geleden dat we hem nog eens gehoord hebben maar Juan Pablo Montoya laat nog eens van zich horen …
image
Er is de voorbije weken veel kritiek geweest over het uitzicht van de nieuwe wagens en vooral ook het geluid dat de nieuwe F1-bolides produceren. Maar nu mengt Juan Pablo Montoya zich nog eens in de discussie over de Formule 1 door nog eens kritiek te geven op het feit dat in de Formule 1 alleen maar de wagen telt.

“Ik ben ondertussen in de drie bekendste raceklassen aan de start verschenen,” aldus Montoya, die in 2006 afscheid nam van de Formule 1, tegenover Speedweek. “De Formule 1 bevindt zich op technisch vlak op het hoogste niveau, maar ze is ook het meest politiek getint. De NASCAR is op technisch vlak misschien wel het minst ontwikkeld maar het veld ligt enorm dicht bij elkaar. De IndyCar bevindt zich daartussen.”

Montoya heeft bovendien ook nog een compliment voor Michael Schumacher, al verguist hij meteen ook de Formule 1 omdat de wagen veel belangrijker is dan de rijder.

“Ferrari was enkel met Michael Schumacher fantastisch. Wanneer je in de Formule 1 wil winnen moet je over een wagen beschikken waarmee je kan winnen, je talent alleen is niet voldoende. Wat is er bij Mercedes gebeurd toen Schumacher naar daar ging? Denkt er nu werkelijk iemand dat hij het verleerd was om met een wagen te rijden? Neen, de wagen blijft simpelweg de cruciale factor in de Formule 1 die bepaalt of je kan winnen,” besluit Montoya.

Dat is volgens Montoya ook meteen de reden waarom hijzelf nooit wereldkampioen is geworden in de Formule 1.

“Ik beschikte in de autosport over verschillende mogelijkheden, maar over een dominante wagen beschikte ik niet. Mijn wagens waren niet goed genoeg om de wereldtitel te veroveren,” aldus Montoya. “Ik heb voor twee topteams gereden en heb uitstekende duels uitgevochten en races gewonnen. Dat zal ik nooit vergeten en daarvoor ben ik dankbaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}