Lauda: “Kritiek is absurd”

Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda vindt dat de Formule 1 de goede weg is ingeslagen met de nieuwe motorformule.
image
De Oostenrijker is de volgende in het rijtje om zijn kritiek uit te spuwen, al is het dit keer niet op de nieuwe krachtbronnen, maar op iedereen die de V6-Turbo maar niets vindt. Lauda vindt dat de Formule 1 absoluut de juiste keuze heeft gemaakt met deze nieuwe motoren.

“Ik kan echt niet begrijpen waarom mensen zich druk maken na een geslaagde eerste race onder de nieuwe technische reglementen. Melbourne heeft de moderne Formule 1 gedemonstreerd. Die ligt nu volledig in de lijn van de wereldwijde technologische vooruitgang.” meent Lauda.

“We leven nu eenmaal in een andere tijd. Het verkeer verandert, er wordt aan het milieu gedacht, er worden volop hybride wagens ontwikkeld en er wordt nagedacht over de levenskwaliteit in een uitdagende technologische wereld. De V8-motoren waren niet meer van deze tijd. De V6-Turbo’s zijn krachtiger terwijl ze minder brandstof verbruiken, maken minder lawaai en zijn milieuvriendelijker door de lagere uitstoot van schadelijke gassen.”

“Dat is ook de reden voor de terugkeer van Honda in 2015. Mercedes, Renault en Ferrari staan ook volledig achter de nieuwe formule, en misschien zullen nog meer constructeurs volgen. Ik zie enkel voordelen. Ook Bernie Ecclestone heeft ongelijk, want de Formule 1 hangt niet af van het geluid, maar van de actie op de baan.”

“De competitie blijft even opwindend als anders met rijders die weten hoe ze op het allerhoogste niveau moeten presteren met de veeleisende technologie van tegenwoordig. Ik vind het raar en onbegrijpelijk dat men enkel over het geluid praat. We zien nu hogere topsnelheden dan met de verouderde V8. De wagens op kunstmatige manier luider laten klinken is gewoon fout. De Formule 1 is de juiste weg ingeslagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}