Renault verwacht nieuwe problemen in Maleisië

Vettel, Grosjean, Maldonado, Ericsson, … ze kregen allemaal af te rekenen met problemen gerelateerd aan Renault. Volgens de Franse motorleverancier zijn de problemen uit Australië ondertussen echter opgelost.
image
Renault loopt al wat langer achter de feiten aan met veel problemen tijdens de wintertests en die lijn werd ook enigszins doorgetrokken naar het eerste raceweekend. Verschillende rijders kregen af te rekenen met technische problemen maar de Franse motorleverancier is ervan overtuigd dat het in Maleisië een heel stuk beter zal gaan.

“We kenden verschillende problemen met wagens in Melbourne maar we hebben ze op de testbank in Viry opnieuw kunnen recreëren,” aldus Remi Taffin van Renault Sport F1. “De meeste problemen zijn ondertussen opgelost en de overige zullen onder controle zijn in Sepang. We verwachten dat er in Sepang nieuwe problemen zullen opduiken maar we zijn nu in staat om er sneller op te reageren. Daardoor zouden de gevolgen ook beperkt moeten blijven. De nieuwe reglementen zorgen er ook voor dat het circuit van Sepang nieuwe technische vereisten heeft. In de periode van de V8-motoren was het circuit een middelzware race. Voor de nieuwe motoren is dit één van de zwaartste races op de kalender.”

“Vroeger was het circuit door het vochtige klimaat iets minder belastend voor de motoren. Er was immers meer water in de lucht waardoor de twee erg lange rechte stukken iets minder belastend waren. De nieuwe motoren hebben die luxe echter niet meer. De turbo reguleert ten alle tijde de luchtstroom naar de motor. De lange rechte stukken vergen dit jaar dus veel meer van een motor dan vorig jaar, besluit Taffin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}