Wie het schoentje past …

… heeft de juiste schoenmaat aan.
image
Een op het eerste zicht vreemde intro voor een artikel maar toch zit er een grote bron van waarheid in. Dat moet ook Sergey Sirotkin, de 18-jarig Rus die door Sauber klaargestoomd wordt voor een racezitje in de Formule 1, gisteren gedacht hebben.

Sirotkin kwam gisteren immers in actie tijdens de eerste testdag in Bahrein en hij legde er meteen 76 ronden af, wat meer is dan een raceafstand. Hij reed een tijd van 1’39″023 en dat was goed voor de achtste tijd op elf deelnemers. Geen al te slecht resultaat dus voor de Rus in een wagen en op een circuit waarmee hij geen ervaring heeft.

De Rus vond het achteraf gezien echter jammer dat hij tijdens zijn snelste ronde enkele foutjes maakte maar hij beklaagde zich vooral over het feit dat hij pijnlijke voeten had doordat zijn schoenen te klein waren. Een probleem dat ik gelukkig werd opgelost.

“Tijdens mijn snelle ronde in de ochtend maakte ik enkele foutjes waardoor ik ongeveer een seconde verloor,” luidde de mededeling van Sirotkin in een persbericht van het Sauber F1 team. “In de namiddag had ik wat problemen met mijn schoenen. Ze waren te klein waardoor het erg pijnlijk was wanneer ik moest remmen. Toen we van schoenen wisselden was het nog steeds niet optimaal en moeilijk om te rijden.”

Bij Sauber waren ze alvast tevreden over de testdag van Sirotkin. Het team is vooral aangenaam verrast door de snelheid waarmee Sirotkin bijleert.

“Hij heeft het goed gedaan. De rondetijden waren erg goed. Hij heeft snel de wagen en het circuit leren kennen,” aldus Paul Russell, testingenieur bij Sauber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}