“McLaren moet dit seizoen een race winnen, anders heb ik gefaald”

Ron Dennis is de voorbije winter terug in het management van McLaren gekomen en dat met slechts één doel voor ogen: McLaren terug races laten winnen.
image
Vorig seizoen was één van de slechtste seizoenen ooit voor McLaren en actie ondernemen was dan ook noodzakelijk. Bij McLaren kwam Ron Dennis terug in het management en hij ondernam meteen heel wat actie.

Hij herstructureerde het management van het team en bracht Eric Boullier over van Lotus. Boullier zal ongetwijfeld tevreden zijn, zeker wanneer je ziet waar Lotus nu rijdt. Maar de herstructurering van het management en de komst van Eric Boullier moeten ervoor zorgen dat McLaren dus opnieuw races zal winnen. En dat moet meteen al dit seizoen gebeuren, een team zoals McLaren is dat aan haar status verplicht.

“Ik denk dat we later dit seizoen races kunnen winnen,” aldus Ron Dennis tegenover de officiële website van de Formule 1. “Ik wil een lineaire progressie zien doorheen het seizoen want uiteindelijk moeten we winnen. Dat moet ons objectief zijn want momenteel zijn we niet in staat om te winnen. De Formule 1 is veel minder een cyclus dan vroeger. Vroeger hadden we echt winters waarbij alles tot stilstand kwam maar nu is dat niet meer het geval, alles blijft maar doorgaan. Als we dan de luxe hebben dat er geen reglementswijzigingen zijn dan moeten we dit jaar zo snel mogelijk competitief zijn en dat zullen we ook zijn!”

Ron Dennis beseft ook dat hij zal afgerekend worden op de resultaten die de renstal boekt.

“Ik weet dat men mij zal beoordelen en mijn grootste vrees is falen en ik wil niet falen. Dat is ook de bedoeling niet. En het zal ook niet aan de inspanningen liggen wanneer we de perfectie niet bereiken waar ik naar zoek. Ik ben een perfectionist en ik drijf mezelf tot het uiterste zoals niemand anders binnen het team. Als men niet overweg kan met deze mentaliteit dan moeten ze de gevolgen dragen,” besluit Ron Dennis.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}