Red Bull heeft nieuwe F1-bolide nog niet af

Het Red Bull F1 team is nog niet klaar met haar nieuwe wagen.

Opmerkelijk, aangezien binnen enkele dagen de eerste wintertest van het nieuwe F1-seizoen van start gaat. Red Bull koos er naar verluidt voor om zo laat mogelijk met de bouw van haar nieuwe wagen te beginnen zodat er zo veel mogelijk tijd in de ontwikkeling van de wagen kon gestoken worden.

“De nieuwe wagen is nog niet klaar,” aldus Christian Horner. “We zijn volop bezig met het in elkaar zetten van de wagen. Dit is in onze tienjarige geschiedenis in de sport waarschijnlijk de kortste periode ooit waarin we een wagen in elkaar gestoken hebben. Het is ongelooflijk wat de fabriek tot dusver heeft weten te presteren. Er staat ons nog voldoende te doen tegen zondag.”

Het is dan ook maar de vraag of de nieuwe wagen klaar zal zijn tegen de eerste testdag in Jerez, nu zondag. Een woordvoerder van Red Bull liet verstaan dat dit geen probleem zou zijn. De eerste vrachtwagen van Red Bull vertrok eergisteren richting Jerez, maar die zal dus niet de nieuwe wagen aan boord gehad hebben.

Red Bull koos dit seizoen ook om geen presentatie voorafgaand aan de eerste wintertest te doen. Op deze manier werd er eveneens tijd gewonnen voor de ontwikkeling en bouw van de wagen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}