“Wederopstanding Ferrari toont aan dat de F1 in goede doen is”

Volgens Toto Wolff toont de wederopstanding van Ferrari aan dat de Formule 1 in goede doen is. Wolff repliceert daarmee op de kritiek die Bernie Ecclestone onlangs gaf aan het adres van Toto Wolff en Mercedes.

De Formule 1 krijgt de jongste tijd heel wat kritiek te verwerken. Er is te weinig spektakel, de voorsprong van Mercedes is te groot, de races zijn bij momenten erg saai, er zijn heel wat financiële problemen, … Maar het was vooral de dominantie van Mercedes tijdens het F1-seizoen 2014 die voor paniek in de F1-paddock zorgde.

Bij het begin van dit seizoen zei Bernie Ecclestone zelfs dat Toto Wolff eventueel de niet te benijden inscriptie “Ik heb geholpen om de Formule 1 te vermoorden” op zijn grafzerk zou krijgen. Waarmee Bernie Ecclestone duidelijk ventileerde dat hij vreesde dat indien 2015 een herhaling van het seizoen 2014 zou worden, dat er dan heel wat fans zouden afhaken en de interesse in de Formule 1 echt de dieperik in zou gaan.

Maar Toto Wolff kan na amper vier races ver in het nieuwe F1-seizoen al het nodige weerwerk bieden aan Bernie Ecclestone. De dominantie van Mercedes zoals tijdens het seizoen 2014 is er niet meer. Ferrari is immers een serieuze uitdager geworden voor Mercedes.

“Het is belangrijk voor de houder van de commerciële rechten dat er één team in het kampioenschap wegloopt van alle andere teams en dat er serieuze gevechten zijn voor de leiding. Een strijd voor de leiding is het meest interessante voor de toeschouwers en we hebben dat in Bahrein en Maleisië duidelijk gekregen,” aldus Toto Wolff. “We verkennen echter hoogtes en laagtes dus we kunnen echter nog niet zeggen dat alles nu is opgelost”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}