Jos Verstappen enthousiast over toekomstplannen Formule 1

De voorbije week raakten de belangrijkste reglementswijzigingen voor het F1-seizoen 2017 bekend. Voormalig F1-piloot Jos Verstappen is alvast erg enthousiast over de wijzigingen die de Formule 1 zal ondergaan.

De Formule 1 is saai geworden, er moet meer spanning zijn en de spektakelwaarde moet omhoog. Het zijn allemaal zaken waarmee de F1 Strategy Group rekening heeft proberen te houden bij de reglementswijzigingen die goedgekeurd werden voor de F1-seizoenen 2016 en 2017.

Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen, en zelf voormalig F1-piloot is alvast laaiend enthousiast over de de wijzigingen die de Formule 1 de komende jaren zal ondergaan.

“Dit is wat de Formule 1 nodig heeft”, zegt Jos Verstappen tegenover de Telegraaf in een reactie op de aangekondigde reglementswijzigingen. “Het zal de show ten goede komen.”

Volgens Jos Verstappen wordt de Formule 1 vooral een heel stuk minder voorspelbaar.

“Het tanken en de vrije bandenkeuze zullen de races absoluut spannender maken. Nu heb je alleen te maken met bandenstops, maar dan komt er veel meer bij kijken. Teams kunnen zich dan makkelijker vergalopperen. Er zijn meer variabelen, waardoor de kans op fouten groter wordt. En daarmee de kans op spektakel en verrassingen.”

Ook Max Verstappen treed zijn vader bij.

“Ik ben er wel blij mee. Deze aanpassingen geven de teams meer mogelijkheden om het verschil te maken. Strategie wordt nog belangrijker. Nu ben je tijdens een race veel bezig met zuinig rijden en banden sparen. Dan wordt het weer meer écht racen”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}