“Missen van eerste test zal geen grote gevolgen hebben”

In tegenstelling tot de overige teams nam het Sauber F1 team niet met haar nieuwe wagen deel aan de eerste wintertest. Volgens technisch directeur Mark Smith zal dat echter geen grote gevolgen hebben.

De Sauber C35 zal pas nu dinsdag, tijdens de eerste dag van de tweede F1-test, zijn baandebuut maken. Het Sauber F1 team zal voorafgaand aan de eerste race van het nieuwe seizoen dus slechts half zoveel testdagen met de nieuwe wagen afgewerkt hebben als de andere teams.

Het Zwitserse team is het enige team dat met haar ‘oude’ wagen deelnam aan de eerste vier testdagen. Toch zal dat voor de rest van het seizoen maar weinig gevolgen hebben, zo beweert althans Smith.

“Ik denk niet dat we er veel problemen door zullen hebben,” aldus de technisch directeur van Sauber. “Doordat we met een wit blad papier konden beginnen en er geen bijzondere wijzigingen waren, zouden we normaal met de nieuwe wagen tijdens beide tests aanwezig moeten zijn geweest. Dat was echter niet het geval. In plaats van ons er zorgen over te maken, besloten we om er ter voorbereiding van 2016 met de oude wagen zo veel mogelijk uit te halen als we konden. Indien onze test met de nieuwe wagen voor de helft goed is dan zal alles goed komen.”

Felipe Nasr en Marcus Ericsson reden met de wagen van vorig jaar 432 ronden en dat was volgens Smith best nuttig. Dinsdag volgt dan het debuut van de Sauber C35.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}