Kwalificatie met gemiddelde rondetijd?

Doordat de nieuwe kwalificatie in Bahrein nog steeds een flop was, is er een nieuw voorstel voor een andere kwalificatie op basis van gemiddelde rondetijden samengesteld.

Uit onze poll op de startpagina blijkt alvast dat de bezoekers van F1journaal twijfelen of de kwalificatie tegen de GP van China aangepast zal worden. Er is nu wel een alternatief uit de bus gekomen.

Terug gaan naar de kwalificatie van afgelopen seizoen is geen optie, er moet iets nieuw komen. Het circus op en rond de F1 gaat deze week een aangepaste kwalificatie al dan niet goedkeuren. Het idee is om de piloten te verplichten minimum twee ronden te rijden per deel van de kwalificatie en zo een gemiddelde rondetijd op te maken. Pas aan het einde van Q1 en Q2 vallen er rijders af.

“We zullen het samen evalueren en aanpassen. Hopelijk lukt het nog om het op punt te stellen voor het raceweekend in China van start gaat. We hebben de positieve elementen uit 2015 en het huidige systeem gehaald, die we daarna samenvoegden.”

Donderdag vindt via teleconferentie een stemming plaats. Na de stemming zal het aangepast en meer uitgewerkt worden, zodat het nieuwe kwalificatiesysteem hopelijk nog in China geïntroduceerd kan worden.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}