Opvallende conclusie: “Ferrari-motor van Toro Rosso is de minst krachtige motor”

Volgens Mercedes beschikt Toro Rosso momenteel over de minst krachtige motor van alle teams.

Mercedes heeft een GPS-analyse gedaan van al de verschillende motoren die in de Formule 1 gebruikt worden en daaruit besluit het dat Toro Rosso, dat met een 2015-motor van Ferrari rijdt, over de minst krachtige motor beschikt.

Die conclusie is opvallend te noemen want Toro Rosso had net laten uitschijnen dat het hoopte dat de 2015-specificatie van de Ferrari-motor krachtiger zou zijn dan de 2016-motor van Renault. Dat blijkt volgens Mercedes dus niet het geval te zijn.

“Je zal het misschien niet weten maar de minst krachtige motor op de grid is momenteel de Ferrari-motor waarmee Toro Rosso rijdt,” zei Paddy Lowe, de technisch directeur van Mercedes, tegenover ESPN. “Renault en Honda bevinden zich niet zo ver achter Ferrari en Mercedes. Er is dus niet veel verschil tussen de verschillende power units.”

Paddy Lowe wist ook nog een interessant cijfer te onthullen over de huidige motoren. Zo zou de V6-turbomotor van Mercedes een efficiëntie hebben van meer dan 45 procent om potentiële energie uit de brandstof te halen. Ter vergelijking, in het V8-tijdperk was de efficiëntie van de motoren zo’n 29 procent. De huidige generatie motoren is dus veel efficiënter.

“Zelfs de slechtste motoren in de Formule 1, en de mensen klagen enorm veel over die motoren, zijn nog steeds geweldig op het vlak van efficiëntie. Ze zijn maar één of twee procent minder goed dan de beste motoren,” besluit Paddy Lowe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}