Toch geen Halo-systeem in 2017?

Er doen geruchten de ronde over het uitstellen van de introductie van het Halo-systeem. Waarschijnlijk zal het systeem pas in 2018 ingevoerd worden in de koningsklasse van de autosport.

Vrijdag liet Vettel weten dat de aangepaste versie van het halo-systeem hem niet bekoorde. De nieuwe versie van Halo staat iets meer naar voor op de wagen, zodat het de helm van de rijder het niet meer kan raken. Dat zorgt blijkbaar voor meer problemen voor het zicht van de rijder.

De teams zijn bovendien ook al volop de bolide voor 2017 aan het ontwerpen. Die ontwerpen zouden aangepast moeten worden als het Halo-systeem wordt ingevoerd. Nu zou er in het paddock sprake zijn van uitstel tot 2018.

‘Auto Motor und Sport’ meldde dat de technisch directeuren nogal sceptisch waren tegenover de cockpitbescherming. Christian Horner wil graag een stemming organiseren tijdens de volgende vergadering van de Strategy Group.

De meest voor de hand liggende oplossing lijkt om de introductie van het Halo-systeem uit te stellen tot 2018. Op die manier kunnen ze het systeem rustig verder ontwikkelen, zonder een overhaaste beslissing te maken.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}