Taffin: “Renault focust zich met haar motor op 2017”

Volgens Remi Taffin, de technisch directeur van de motorafdeling van Renault, focust Renault zich momenteel vooral op volgend seizoen.

Renault wist dit seizoen, in vergelijking met vorig jaar, alvast een mooie stap vooruit te zetten. Tijdens de resterende races moeten echter geen al te grote updates meer verwachten. Bij de motorafdeling van Renault hebben ze dan ook een duidelijk doel voor ogen.

“Ons doel is niet om op hetzelfde niveau te komen als Mercedes. We willen beter worden”, aldus een vastberaden Taffin tegenover ‘GPUpdate’. “Om die reden kijken we vooral naar onszelf. Je moet je eigen doelen stellen en niet het niveau van je concurrent als doel voor ogen hebben. Want op het moment dat jij dat niveau bereikt, zijn zij weer een stap verder.”

Daarbij focust Renault zich overduidelijk vooral op volgend jaar. Tijdens het seizoen 2017 zullen er immers ingrijpende reglementswijzigingen plaatsvinden. Bovendien kan er dan een grotere stap vooruit gezet worden.

“De focus ligt voor ons, mede daarom, nu vol op 2017” laat Remi Taffin weten. “Veel dingen die we nu vinden, verbeteringen, nemen we mee naar 2017. Het is te kort dag om deze nog te implementeren in de huidige power unit. Waar mogelijk zullen we het zeker doen en we zullen de komende maanden absoluut nog meer uit de huidige specificatie kunnen halen. Maar de eerste grote upgrade zal zijn voor race één in 2017.”

Wat dit seizoen betreft bevindt Renault zich volgens Taffin alvast een heel stuk dichter bij Mercedes en Ferrari dan vorig seizoen.

“We hebben nog een achterstand op Mercedes en zitten dichtbij Ferrari”, schat Taffin de verhouding tussen motoren van Renault en die van concurrentie in.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}