Preview: GP van Brazilië

Lewis Hamilton werd tijdens de vorige race, de GP van Mexico, wereldkampioen waardoor er tijdens de laatste twee races van het seizoen niks meer op het spel staat. Zullen er rijders daardoor meer risico’s gaan nemen om hun seizoen extra in de verf te zetten met een overwinning in Brazilië?

Na het binnenhalen van zijn vierde wereldtitel in Mexico, waar hij negende werd, zal Lewis Hamilton gebrand zijn om zijn wereldtitel te vieren met een overwinning. Zijn doel is bereikt, maar hij kan zijn seizoen nog wat extra glans geven met winst op Interlagos.

De wereldkampioen mag dan wel bekend zijn, de strijd om de tweede plaats is nog niet beslist. Valtteri Bottas jaagt op Sebastian Vettel, met een achterstand van 15 punten op de Ferrari-rijder. Ook voor plaatsen vier en vijf tussen Daniel Ricciardo en Kimi Räikkönen zou het ook nog spannend kunnen worden.

De GP van Brazilië is een echte klassieker en het circuit in Sao Paulo kent zijn huidige lay-out al sinds de jaren negentig. De Autodromo José Carlos Pace is 4 309 meter lang en kent twee DRS-zones, waardoor er op zondag 71 ronden worden gereden.

Herinnert u zich nog de race van vorig jaar? Max Verstappen liet toen zijn kunnen zien. In stormachtige omstandigheden reed hij zich letterlijk in de kijker door naar het podium te rijden na een erg tumultueuze race.

Van de huidige rijders wonnen Felipe Massa en Sebastian Vettel elk twee keer de GP van Brazilië. Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton wonnen er één keer.

Verder is het (nog maar eens) de laatste keer dat Felipe Massa zijn thuisrace zal afwerken. De Braziliaan had vorig jaar pech tijdens de GP van Brazilië. Hij crashte in de muur, waardoor zijn ‘afscheid’ toen in mineur eindigde. Hopelijk krijgt Massa dit weekend een mooier afscheid van de Formule 1 in Brazilië.

Voor Stoffel Vandoorne is het dan weer uitkijken als McLaren hem dit weekend wel kan voorzien van de updates waarmee Fernando Alonso al twee races rijdt. De updates werken volgens Eric Boullier beter dan verwacht, waardoor het alleen maar in het voordeel van Vandoorne is om zo snel mogelijk de updates op zijn wagen te krijgen.

Pirelli kiest dit weekend voor de medium, zachte en superzachte banden.

Even werd er, net zoals vorig jaar, een regenachtige race voorspeld. Op dit moment lijkt het op zondag echter droog te blijven. Op vrijdag en zaterdag is er wel veel kans op regen.

Tijdsschema GP van Brazilië (Belgische tijd):
– Vrijdag 10 november 13:00 – 14:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 10 november 17:00 – 18:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 11 november 14:00 – 15:00: Derde vrije training
– Zaterdag 11 november 17:00 – 18:00: Kwalificatie
– Zondag 12 november 17:00: Race


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:30:”braziliaanse_vlag_headline.jpg”;}
Lewis Hamilton werd tijdens de vorige race, de GP van Mexico, wereldkampioen waardoor er tijdens de laatste twee races van het seizoen niks meer op het spel staat. Zullen er rijders daardoor meer risico’s gaan nemen om hun seizoen extra in de verf te zetten met een overwinning in Brazilië?