Vettel grijpt net naast de pole: “Ik ben te voorzichtig geweest”

Sebastian Vettel leek op weg naar de polepositie voor de GP van Brazilië maar tijdens zijn ultieme snelle run slaagde de Duitser er niet in om zijn besttijd te verbeteren, iets dat Bottas met een handvol duizendsten wel deed, waardoor de Fin de polepositie kon veroveren.

Met een tijd van 1.08.360 was Vettel na de eerste run de snelste. Tijdens zijn tweede snelle run was Vettel echter 58 duizendsten trager dan zijn besttijd, iets dat hem uiteindelijk duur te staan zou komen. Valtteri Bottas dook immers 38 duizendsten onder de tijd van Vettel, waardoor de Fin en niet Vettel morgen van op de polepositie zal vertrekken.

Volgens Vettel is het missen van de polepositie zijn eigen fout. Tijdens zijn tweede run zou hij te voorzichtig richting de eerste bochtencombinatie, ook wel bekend als ‘Senna S’, gereden zijn. Hij was naar eigen zeggen niet agressief genoeg tijdens het aanremmen.

“Voor morgen denk ik dat het oké is maar ik had graag vooraan gestaan, het was erg close,” zei Vettel meteen na afloop van de kwalificatie. “Ik denk dat ik tijdens mijn ultieme snelle ronde wat te voorzichtig aanremde voor de eerste bocht en daardoor wat te veel tijd verloor. De rest van het rondje was wel goed.”

“Ik wist dat ik nog wat tijd kon winnen in de laatste sector, in de laatste bocht, maar tegen dan had ik al een achterstand opgelopen. Het was niet al te slecht. Ik ben tevreden met mijn eerste ronde, ik denk dat het in orde was.”

Wat de race betreft denkt Vettel dat hij over voldoende snelheid beschikt om de strijd met Valtteri aan te gaan en te strijden voor de overwinning.

“Drie honderdsten … je denkt altijd dat er ergens een plaats is waar je dat had kunnen halen. Voor morgen zitten we met onze langere runs goed, in het bijzonder tegenover Valtteri, dus laat ons zien wat morgen brengt,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}