Aanvangsuur GP van Rusland aangepast

Het aanvangsuur voor de GP van Rusland is aangepast.

De GP van Rusland, die in Sochi plaatsvindt, werd vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd. Dit seizoen zullen de startlichten echter een uur vroeger doven, om 14 uur plaatselijke tijd. Dat betekent dat de race zal plaatsvinden om 12 uur Belgische tijd.

De organisatoren van de GP van Rusland hadden eerder reeds laten verstaan dat ze eventueel een nachtrace zouden willen organiseren maar daarmee ging Bernie Ecclestone niet akkoord.

“Dit jaar begint de GP van Rusland om 14 uur”, aldus promotor Sergey Vorobyev. “We krijgen één dag de kans om de fascinerende F1-race te zien en dat een uur vroeger dan vorig jaar”.

Ook het aanvangsuur van de GP van Maleisië is vervroegd. Het aanvangsuur van de GP van Australië is dan weer niet gewijzigd. Dat is opmerkelijk aangezien de rijders reeds meermaals hun beklag deden over hinder door een laaghangende zon. Bovendien adviseert een FIA-rapport naar aanleiding van de crash van Jules Bianchi in Japan om F1-races bij voorkeur minstens vier uur voor zonsondergang te programmeren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}