Abu Dhabi GP in 2009 ?

Abu Dhabi organiseert van 1 tot 4 februari 2007 een F1-evenement waar een aantal F1-rijders een demonstratie geven in hun F1-wagen op een speciaal hiervoor ontworpen stratencircuit. Tevens zal er de 2de opeenvolgende titel van Alonso en Renault worden gevierd.

Alle ogen zullen echter gericht zijn op Bernie Eccelstone die volgens bepaalde bronnen officieel zal aankondigen dat vanaf 2009 in Abu Dhabi een F1 GP zal worden verreden.

De wedstrijd zou niet worden verreden binnen de hoofdstad van het Arabische Emiraat, zoals een aantal geruchten de ronde deden, maar wel op een nieuw circuit buiten de stad ontworpen door niemand minder dan de Duitse architect Hermann Tilke. Het Midden-Oosten zou hierdoor meer en meer aan belang winnen binnen de F1.

Het begon met de Grote Prijs van Bahrein, dat dit jaar al voor de vierde maal doorgaat. Daarna hebben opeenvolgend de Bahreinse koninklijke familie en de regering van Abu Dhabi een deel van de aandelen bij McLaren-Mercedes respectievelijk Ferrari verworven en onlangs werd beslist om een Ferrari thema-park in Abu Dhabi te bouwen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022