Acht magische dagen voor Kimi Räikkönen?

Dat Kimi Raikkonen dertien punten moet inhalen op wk-leider Lewis Hamilton weten we maar de manier waarop is nog maar de vraag. De volgende wedstrijd gaat door op het uitdagende circuit van Spa-Francorchamps waar de laatste drie races een goede steun zijn voor de Finse rijder. Hij won ze alle drie. Al acht dagen later racen ze te Monza. Beide races kunnen hem twintig punten opleveren. Misschien worden dit wel de acht magische dagen van Raikkonen en beter nog de spannendste van het seizoen.

Raikkonen heeft aardig wat terrein verloren op Hamilton en Massa en dat beseft hij nu maar al te goed. Bovendien mag zijn krachtige Ferrari V8 het niet meer begeven zoals in Valencia. Op Spa krijgt hij uiteraard een nieuwe krachtbron in zijn F2008 maar het veeleisende circuit zal zijn motor zeker niet sparen. Toch zal de Finse rijder veel moeten eisen van de motor want op Spa draait men zowat de hoogste snelheden aangezien het
circuit beschikt over zeer lange rechte stukken die allen eindigen aan een zeer hoog toerental.

De week meteen na de race te Spa trekt het hele circus dan al richting Monza alwaar hij deze V8 vanop Spa nog steeds zal moeten gebruiken. We weten van Ferrari dat het een erg snelle motor heeft ontwikkeld voor 2008 maar dan moet hij het liefst nog wel een hele race uithouden. De STR van Vettel eindigde op het circuit van Valencia zesde en hiervan mogen we zeggen dat het een iets oudere Ferrari-motor is dan die van Raikkonen. Toch scoorde deze enkele punten meer dan de Fin door de onbetrouwbaarheid van de nieuwere Ferrari-motor.

Massa begon het seizoen ook wel niet zo best aangezien hij geen punten wist te behalen gedurende de twee eerste races en op dit ogenblik hoor je daarover nog zeer weinig. Massa wist goed terug te komen op Hamilton en Raikkonen. Volgens ondermeer Ron Dennis en Stefano Domenicali zal ook dat het geval worden bij Raikkonen. Volgens beide heren mogen we Raikkonen of anders gezegd de “Iceman” zeker niet uit het oog verliezen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer