Acht plaatsen gridstraf voor Pérez

Sergio Pérez heeft een gecombineerde straf van acht plaatsen gekregen na enkele fouten tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore.

Sergio Pérez werd onderzocht door de stewards nadat hij niet vertraagde tijdens de gele vlaggen op het einde van Q2. Romain Grosjean belandde immers in de bandenmuur nadat hij de controle over zijn Haas verloor. Wat verder op het circuit werden er nog gele vlaggen gezwaaid, omdat Jenson Button zijn McLaren aan de kant moest zetten nadat hij eerder de muur raakte.

Wanneer de gele vlaggen werden gezwaaid, ging Sergio Pérez zijn landgenoot Esteban Gutiérrez voorbij waardoor hij nog een straf kreeg.

“Pérez vertraagde niet voldoende en was niet bereid om te stoppen of uit te wijken zoals het moet wanneer er dubbele gele vlaggen worden gezwaaid”, was de verklaring van de stewards. “De stewards hielden rekening met het feit dat de rijder twee bochten de tijd had om te vertragen, maar dat deed hij niet voldoende. Beide bochten waren tevens blinde bochten. Eén van die bochten was de bocht waar het accident plaatsvond en waar de beschadigde wagen nog stond. De rijder kon niet weten als het circuit veilig was om door te rijden.”

Voor dit incident kreeg Pérez een straf van vijf plaatsen. Daarnaast kreeg de rijder van Force India drie strafpunten op zijn rijbewijs.

Om Gutiérrez voorbij te gaan kreeg Pérez nog eens drie plaatsen straf, waardoor hij dus acht plaatsen achteruit moet op de grid. Daardoor zal de Mexicaan als achttiende moeten beginnen aan de GP van Singapore.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print