“Achterpoortje in motorenreglement is een eerste overwinning”

Bij Ferrari zijn ze uitermate tevreden dat ze een achterpoortje in het motorenreglement hebben gevonden zodat er alsnog tijdens het seizoen aanpassingen aan de motoren kunnen gedaan worden.

Bij Ferrari wachten ze al sinds 2007 op een nieuwe wereldtitel, zelfs de komst van Fernando Alonso zorgde niet voor een nieuwe wereldtitel bij Ferrari. De honger naar een nieuwe wereldtitel is bij de Italiaanse renstal groot. Met de komst van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel hoopt Ferrari nu opnieuw aan de juiste weg te timmeren, de weg richting een nieuwe wereldtitel.

Maar Ferrari moet zelf ook competitiever worden en één van de vele punten die verbeterd moeten worden is de motor. Het probleem op dat vlak is echter de achterstand die Ferrari heeft ten opzichte van Mercedes. Door de motorbevriezing kon het voorbije seizoen aan die achterstand amper iets gedaan worden, maar dankzij een achterpoortje in het motorenreglement zijn er voor 2015 wel mogelijkheden om die kloof enigszins te verkleinen.

Bij Ferrari beschouwen ze dat achterpoortje dan ook als een eerste overwinning.

“Bij Ferrari werken ruim 1 000 mensen die willen winnen,” zei Marchionne tijdens de Detroit Motor Show. “We hebben al een eerste mooi resultaat behaald door te bewerkstelligen dat er tijdens het seizoen aanpassingen aan de motoren mogen gebeuren. Dat beschouw ik als een eerste overwinning.”

Marchionne liet ook nog verstaan dat de Tifosi mogen verwachten dat hij naar enkele races zal gaan. Hij heeft echter alle vertrouwen in de nieuwe teambaas van Ferrari, Maurizio Arrivabene.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}