Actievoerders verstoren tweede Formule E-race in Berlijn: Cassidy wint, Stoffel Vandoorne in de punten

Envision Racing
Envision Racing

Ook de tweede Formule E-race in Berlijn was geen reclame voor de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Net als op zaterdag probeerden de rijders vooral om niet te lang aan de leiding van de race te rijden omdat dit te veel energie vergde. Uiteindelijk was het Nick Cassidy die de beschamende vertoning won.

De start van de tweede Formule E-race in Berlijn werd uitgesteld omdat er vlak voor de start enkele actievoerders over de hekken klommen om op de startgrid te protesteren. Nadat de racedirecteur kort het baanoppervlak liet inspecteren om te zien of er geen vloeistof op het circuit was aangebracht kon de race eindelijk van start gaan.

Na alweer een beschamende vertoning was het Nick Cassidy die de race wist te winnen, alleen al op basis van het feit dat hij het meeste aantal ronden toch aan de leiding had gereden verdiende Cassidy de overwinning. Jake Dennis en Jean-Eric Vergne vervolledigden het podium.

WK-leider Pascal Wehrlein eindigde de race slechts als zevende waardoor hij Cassidy tot op amper vier punten ziet naderen in de wk-tussenstand. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne wist na zijn crash van gisteren vandaag als achtste te finishen. Vandoorne behaalde dit seizoen nog maar 26 punten en staat elfde in de wk-tussenstand.