“Agressievere rijstijl is bij Rosberg de sleutel tot succes”

Volgens Paddy Lowe, de technisch directeur bij Mercedes, zorgt de agressievere rijstijl van Nico Rosberg ervoor dat hij dit jaar veel succesvoller is dan de voorbije jaren.

Nico Rosberg lijkt op weg naar zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Een zekerheid is het nog niet, maar de Duitser weet in vergelijking met de voorbije twee seizoenen beter van zich af te bijten.

Dat dankt Rosberg volgens technisch directeur Paddy Lowe aan zijn agressievere rijstijl, iets waaraan het volgens Lowe de voorbije twee seizoenen bij de Duitser enigszins ontbrak. Toen ging teamgenoot Lewis Hamilton telkens met de titel aan de haal.

“Ik denk dat Nico een extreem sterke rijder is en we hebben de voorbije drie jaar gezien dat hij zich extreem goed kan kwalificeren,” aldus Paddy Lowe. “De grootste stap vooruit die hij volgens mij gemaakt heeft is het aanzienlijk verbeteren van zijn raceskills.”

“Hij heeft bewezen dat hij veel beter voor posities kan strijden. Hij heeft onder andere enkele incidenten meegemaakt die uiteindelijk niet de uitkomst gaven waarop hij had gehoopt, maar net daarin heeft hij vooruitgang geboekt.”

Lowe verwijst daarmee onder meer naar de aanrijding met Hamilton in Oostenrijk, het van de baan dringen van Verstappen in Duitsland, en de aanrijding met Raikkonen in Maleisië toen hij de Fin probeerde in te halen.

Telkens werd Nico Rosberg bestraft, maar het is net die agressievere rijstijl die er volgens Paddy Lowe voor heeft gezorgd dat Nico Rosberg in vergelijking met de voorbije twee seizoen succesvoller is geworden.

Rosberg heeft met nog vier races te gaan 33 punten voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton. De kaarten liggen dus goed, nu moet Rosberg het nog weten af te maken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022